Про засідання гуртка ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ в соціальній роботі

10.04.2023 р. відбулося засідання наукового гуртка «Фінансова грамотність в соціальній сфері» під керівництвом кандидата економічних наук, доцента кафедри соціальних технологій Прожоги Ірини Валентинівни зі студентами  2-го курсу спеціальності 231 «Соціальна робота».
Тема засідання: “Інвестиції та взаємодія з інвестиційними установами”. У сучасному суспільстві саме людський капітал становить основу багатства. Він визначає конкурентоспроможність економічних систем, стає ключовим ресурсом їхнього розвитку. Здатність економіки створювати і ефективно використовувати людські ресурси  дедалі більше визначає економічну силу нації, її добробут.
Соціальне інвестування хоча і відносно нове явище, але розвивається швидкими темпами завдяки активному обговоренню проблематики професійними співтовариствами і розумінню бізнес-спільнотою необхідності і переваг впровадження соціальної політики в корпоративну стратегію компаній. На відміну від традиційних інвестиційних підходів, соціальне інвестування включає екологічні, соціальні, управлінські та інші фундаментальні чинники сталого розвитку в процесі прийняття інвестиційних рішень. Отже, комплексний підхід до інвестування спрямований на досягнення конкурентоспроможної прибутковості, скоригованої з урахуванням ризику особливо важливо в соціальній сфері. Студенти активно вступали в дискусію з креативними пропозиціями розвитку соціального інвестування в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *