Про участь в урбаністичному фестивалі “Майстерня міста 2.0: Безпека та сталий розвиток” здобувача вищої освіти ІІ рівня (магістр) Капшука Євгенія

07 вересня 2024 року в Києві відбувся урбаністичний фестиваль «Майстерня міста 2.0: Безпека та сталий розвиток». Програма заходу включала тематичні тренінги, майстер-класи, спортивні активності та інтерактивні зустрічі, на яких обговорювалися питання міського розвитку та створення безпечних і сталих міських середовищ. Учасники заходу мали можливість спробувати піднятися пандусом на колісному кріслі, щоб на практиці відчути фізичні труднощі, з якими стикаються люди з інвалідністю. Крім того, була організована демонстрація використання тростин для незрячих, що дозволило відвідувачам глибше зрозуміти потреби осіб з інвалідністю, що сприятиме формуванню більш доступного та інклюзивного міського простору. Захід відбувався у межах Форуму розвитку громадянського суспільства.

«Трініті ХАБ» — це громадська організація, яка надає підтримку ветеранам війни з порушенням зору. Основною метою організації є створення середовища, де люди з різними життєвими досвідами та потребами можуть знайти підтримку, можливості для розвитку та досягнення особистого щастя.

Євгеній Капшук, здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня кафедри соціальної роботи та реабілітації, є ветераном війни, який пережив бойові дії та отримав травмування під час виконання бойових завдань. Нині Євгеній працює у «Трініті ХАБ» і допомагає іншим ветеранам відновити сили та знайти себе після війни. Його особистий досвід боротьби за життя надає йому унікальної здатності розуміти та підтримувати тих, хто також проходить через важкі життєві випробування.

«Трініті ХАБ» пропонує програми реабілітації тривалістю від 21 дня до трьох місяців, які включають психологічну підтримку, навчання просторовому орієнтуванню, ерготерапію, освоєння рельєфно-крапкової системи Брайля, а також психологічну підтримку для членів сім’ї. Програми також включають анімалотерапію, що сприяє емоційному відновленню.

«Трініті ХАБ» — це більше, ніж центр реабілітації. Це спільнота, яка підтримує ветеранів і допомагає їм відновити сили та повернутися до життя, навіть після найважчих випробувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *